torsdag 3 april 2008

LOLE

En utav de universella lagarna är väldigt i ropet just nu – LOA =attraktionslagen (Law Of Attraction).

Man kan nästan tro att det är den enda Lagen som gäller, när man lyssnar på diskussioner inom olika andliga grupperingar. Men det är det såklart inte, vilket de flesta av oss vet. Det är en lag som fått väldigt mycket reklam på senare tid bara, via boken och filmen ’The Secret’.

En av mina närmaste håller just nu på och lär sig en helt annan lag – Minsta motståndets lag (The Law of Least Effort). Vi kan kalla den LOLE :)

Han möter hela tiden motstånd i livet just nu. Vad han än tar sig för så stöter han på motstånd. Detta har fått honom att känna sig misslyckad, värdelös och mycket frustrerad. Det är ingen idé att påpeka för honom att Universum håller på och lära honom någonting, det är det sista han vill höra just nu.
Han har tappat tron på framtiden, nuet och sig själv. Kort sagt – han mår skit.
Det som kan hjälpa honom att må bättre just nu är just LOLE. Och jag tror att han börjar komma underfund om det.
LOLE säger att när du står och bankar huvudet mot en vägg så är det dags att tänka om. Tankarna styr våra känslor, inte tvärtom. Varje motstånd vi möter i livet bär med sig en gåva till oss, en möjlighet, det gäller bara att vara vaken och se den. Vilket inte går om vi kämpar emot.
LOLE innebär att acceptera nuet som det är. När du till fullo accepterar allt som finns i ditt liv så tar du också ansvar för det, istället för att skylla på någon eller något (ej heller på dig själv). När du tar ansvar för ditt liv så frigör du den kreativa energin och får kraft att göra någonting åt situationen, istället för att lägga all energi på att gräma dig och grubbla.
Nyckeln som LOLE ger oss heter alltså acceptans. Att acceptera saker som de är, inte så som vi vill att de ska vara.

Jai Shiva Shambo

Inga kommentarer: